2012-04-30 Månen nära Mars på valborgsmässoafton

h1. Mars får besök av månen


Grafiken visar Mars och månens position på kvällarna den 30 april och 1 maj vid den nautiska skymningens slut (drygt 2 timmar efter solnedgången). Grafiken gäller egentligen exakt för Stockholm men kan användas på många håll i södra och mellersta Sverige.
Tänk på att månen är förstorad på bilden.
Båda kvällar bildar Mars, måne och Regulus en fin triangel.


Grafiken visar Mars och Venus position på himlen sent på kvällen den 30 april. Månens position är inritat för samma kväll och kvällen därpå. Tänk på att månen är förstorad ett antal gånger. Grafiken gäller egentligen exakt för Stockholm men kan användas på många håll i Götaland och Svealand.


Grafiken visar Mars, månens och Venus position på himlen sent på kvällen den 30 april. Månens position är dessutom inritat för kvällen därpå. Tänk på att månen är förstorad ett antal gånger. Grafiken gäller egentligen exakt för Kiruna men kan användas på många håll i norra Norrland. Mycket mörkare än så här blir det inte och mycket fler stjärnor kommer inte att träda fram i skymningsljuset åt det här hållet.

Denna websida använder kakor. Om du använder sidan, accepterar du detta. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer