2013-01-21 och 22: Månen nära Jupiter

h1. Månen till höger och senare till vänster om Jupiter


Grafiken visar månens och Jupiters position på himlen på kvällen den 21:e och 22 januari 2013 sett från Stockholm men grafiken kan användas i större delen av landet. Ena kvällen finns månen till höger om gasjätten och andra kvällen till vänster om den.

h1. Månen nedanför Jupiter under efternatten


Grafiken visar månens och Jupiters positioner i förhållande till varandra. Det är en förstoring och utsnittet är skalenligt, dvs. månens diameter och avståndet till Jupiter visas hur du kan se det i en kikare eller med blotta ögat. Avståndet mellan vår måne och gasjätten motsvarar ungefär 2 ½ måndiametrar. Grafiken gäller egentligen exakt för Stockholm men kan användas i stora delar av landet.

Denna websida använder kakor. Om du använder sidan, accepterar du detta. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer