På himlen i januari 2021 – en överblick

4 svar

 1. Björn skriver:

  ⭐️Jättebra sajt!⭐️

 2. Jakob Nagy skriver:

  Årets första tillfälle yppades för en kort stund då jag såg Merkurius kl 17:03 för blotta ögat i en lucka bland molnen, 5 minuter senare var planeten som uppslukad av molnen.

 3. Jakob Nagy skriver:

  Ikväll kl 17:00 var andra tillfället i år jag såg planeten Merkurius för blotta ögat. Kl 16:43 fann jag den i min lilla kikare i den kalla klara luften. När det mörknat ytterliggare såg jag planeten Uranus 1,5° söder om vår rymdgranne Mars. Uranus behövdes kikare för att kunna ses medan Mars sågs lätt för blotta ögat i halvmånens närbelägna ljus.

 4. Jakob Nagy skriver:

  Precis inkommen i stugvärmen efter ha obsat Merkurius från 17:29 till 17:51 utan kikare. Väldigt lätt i den bistra kalla blåsiga vinterkvällen. Fullmånen lyste upp i mörkret på min väg hemåt !

Denna websida använder kakor. Om du använder sidan, accepterar du detta. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer