På himlen i januari 2022 – en överblick

2 svar

  1. Jakob Nagy skriver:

    En härligt frisk och kall morgon med bra förhållanden. Planeten Mars var objektet jag ville finna denna morgon. I den klara fina luften lyckades jag se den röda planeten för blotta ögat, inte lätt men en säker observation kl 7:02. Antares var lättare att se och jag följde bägge objeken till klockan visade 7:14 .

  2. Jakob Nagy skriver:

    Det fina vädret höll i sig idag så att jag vid solnedgången fann den tunna Venus skäran i min kikare! Kl 15:58 sågs Venus för blotta ögat. Följde planeten i 15 min. Venus var cirka 5,8° från solen. Från kl 16:45 till 17:10 sågs tre andra solsystem grannar. Merkurius, Saturnus och Jupiter som var nära vår måne. Verkligen vackert i den kalla skånska kvällen!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.