På himlen i januari 2022 – en överblick

2 svar

  1. Jakob Nagy skriver:

    En härligt frisk och kall morgon med bra förhållanden. Planeten Mars var objektet jag ville finna denna morgon. I den klara fina luften lyckades jag se den röda planeten för blotta ögat, inte lätt men en säker observation kl 7:02. Antares var lättare att se och jag följde bägge objeken till klockan visade 7:14 .

  2. Jakob Nagy skriver:

    Det fina vädret höll i sig idag så att jag vid solnedgången fann den tunna Venus skäran i min kikare! Kl 15:58 sågs Venus för blotta ögat. Följde planeten i 15 min. Venus var cirka 5,8° från solen. Från kl 16:45 till 17:10 sågs tre andra solsystem grannar. Merkurius, Saturnus och Jupiter som var nära vår måne. Verkligen vackert i den kalla skånska kvällen!

Denna websida använder kakor. Om du använder sidan, accepterar du detta. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer