På himlen i november 2019 – en överblick

2 svar

  1. Jakob Nagy skriver:

    Dagen började med lätt regn för att klarna upp vid 11.30. Då hoppades man kunna följa Merkurius passagen men vädrets makter ville annat. Runt 13.15 började mörka moln komma söder ifrån vilket gjorde det hela omöjligt att se begynnelsen av passagen. Strax innan 14.00 fick jag en lucka bland alla moln vilket gjorde det möjligt för mig att genom mitt teleskop se vår granne på solskivan. I 6-7 minuter kunde jag följa det hela sedan mulnade det på för gott denna dag. Vi får hoppas vädret blir bättre nästa gång det blir Merkurius passage!

  2. Jakob Nagy skriver:

    Stannade till vid min obs plats kl 6.36 och såg Merkurius stråla från en relativ mörk himmel. Mars syntes en bit högre upp på himlavalvet. Efter ett par minuters planet skådande bar det iväg till arbetet. På kvällen vid kl 16.23 såg jag både Venus och Jupiter. Jupiter väldigt svårt men ändå en positiv observation. Trevlig första advent från Ramlösa

Denna websida använder kakor. Om du använder sidan, accepterar du detta. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer