2011-01-04 Stor partiell solförmörkelse

7 svar

 1. Niklas Hansen Gustafsson skriver:

  Titta på solförmörkelse imorgon.

 2. Jan Teern skriver:

  Hej! Tack för bra info men jag undrar om man kommer se coronan runt solen ?
  Mvh Jt

  Nej, det gör man tyvärr inte eftersom förmörkelsen inte är total. /AF

 3. Patrick Andersson skriver:

  Varför ska det vara molnigt och snöigt just idag (Jönköping). Kommer ju inte se något alls. 🙁

 4. Samira Gade skriver:

  Försöker ta en bild på solen via kameran för att se förmörkelsen och jag får en liten skugga som ser ut som en halvmåne lite som bilden 09.42. Kan det stämma att det är “skuggan” av förmörkelsen jag ser. Jag kan skicka in en bild.

  Det kan nog faktiskt stämma!

 5. Richard skriver:

  Vi såg den i Bålsta. Och den hade sitt maximum ca kl 9.37
  Vi tittade genom svetsglasögen.

  Vilken tur ni hade! Hos mig var det tyvärr mulet…

 6. Johan Andersson skriver:

  Tack för ypperlig info, kunde se minimum från en piskbalkong i Gustavsberg, genom en bit dubbelvikt “Astronfilt” – en sån där guld/silvrig mylarfilt som räddningstjänsten använder… Kul! Förra förmörkelsen hade jag tillverkat glasögon m hj a “svartsladd” från ett filmlabb – dvs framkallad exponerad film.

  Kul sajt, jag återkommer gärna fler gånger – och förresten; det var länge sedan jag hörde din stämma läsa land- & sjöväderrapporten kl 21.55… Föredrog den framför det i mina öron lite väl salvelsefulla “Tankar vid dagens slut”! 🙂

  Vänliga hälsningar; Johan Andersson

 7. Bo Hesselmark skriver:

  Här i Skåne var vi förberedda att se solförmörkelsen, men det var täta moln och snöfall.
  Jag tackar för dina fina sida om dessa gratisföreställningar som rymden bjuder på.
  Jag och min hustru har “jagat” totala solförmörkelser i många år. I vår ungdom tog våra respektive föräldrar med hela familjerna till Värnamotrakten för att se den totala 1954. Senare har vi tillsammans varit i Ungern 1999, i Zambia 2001 och i Egypten 2006. Varje gång lika fantastisk.
  I Egypten reste vi med en grupp från Biblioteket i Alexandria till Libyska gränsen, övernattade i öknen i tält, kallt, och såg på solen tillsammans med tusentals ditresande, även Egyptens president kom dit i helikopter. Biblioteket i Alexandria hade bjudit in vetenskapsmän och andra intresserade till en heldagskonferens + resan till totaliteten. Vid alla dessa resor har vi haft med oss ögonskydd, Mylar och röntgenfilm, och delat ut till befolkningen.
  Vi har haft trevligt.
  Bo Hesselmark

  Jag får tacka själv för de bra tipps du har givit! /AF

Denna websida använder kakor. Om du använder sidan, accepterar du detta. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer