2011-11-09 Månen passerar ovanför Jupiter

2 svar

 1. Mathias Hamlet skriver:

  Är nere i Italien på praktik, och slutade kvällspasset precis, så tittade jag och skolkamraten upp på himlen och såg fullmånen och en starkt lysande stjärna strax bredvid, som vi aldrig hade sett tidigare. Och läget är nästan precis samma som hemma enligt illustrationen här på hemsidan, de skiljer väldigt lite iaf. Kommer det komma upp fler planeter på stjärnhimlen som ligger i vårat solsystem i de närmsta, som man kan se med blotta ögat?

  Är det något trevligt på gång så informerar jag på min sida/AF

  Har hört talas om att alla planeter kommer ställa sig i linje med varandra men de va först i slutet av 2012 om ja inte mins fel, de kanske har något med detta att göra? Intressant avslut på kvällen iaf. / Bouna notte

  Nej, inga speciella planetkonstellationer i slutet på 2012 – så jorden går inte under…/AF

 2. Åke Sandahl skriver:

  Häromdagen hade jag lyckan att se månen stå precis ovanför Jupiter, vilket såg ut som ett kosmiskt utropstecken.
  För övrigt är jag väldigt glad över att ha funnit den här sidan, som jag inte kände till tidigare. Det finns väl ingen liknande, där man kan följa stjärnhimlen dag för dag från svensk horisont. Ska sända den till en bekant lärare som brukar ta med sina elever på astronomiutflykter på vårarna. Hon kommer att uppskatta sidan!
  Åke
  ps. Vad står det överst på sidan: “månen står till höger om månen”?? En sak till: “Väderstreck” stavas så (alltså inte “sträck”). Om du får veta att jag är en gammal svensklärare, så kanske du inte blir stött!

  Tack Åke, jag har rättat till en del stavfel på sidan. Månen stod till höger om Jupiter kvällen innan – så det är korrekt. Meningen syftar inte mot grafiken./AF

Denna websida använder kakor. Om du använder sidan, accepterar du detta. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer