2016-11-14 Superfullmånen som inte är så unik

1 svar

  1. André Franke skriver:

    Jag fick en kommentar av Sven: En sak som för fullständighets skull borde nämnts är att vi är närmast månen när den hastighet med vilken vi på grund av jordrotationen närmar oss månen är lika med den hastighet med vilken månen avlägsnar sig. I fallet den 14/11 2016 accelererar månen bort från oss medan rörelsen för oss svenskar retarderar (som störst vid uppgången och noll vid meridianpassagen) – vi är alltså som närmast någon gång mellan uppgång och meridianpassage. ”Vänd på siffrorna om det är tvärtom” (d.v.s. om vi i stället roterar bort från månen medan den närmar sig)!

    Tack för kommentaren! Jag lade till det i texten! André

Denna websida använder kakor. Om du använder sidan, accepterar du detta. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer