2011-08-25 Månen nära Mars

h1. Mars får besök av månen

Vår yttre granne Mars har lyst med sin frånvaro i över ett år. Nu syns den igen på morgonhimlen men än så länge lyser den inte speciellt stark. Mars befinner sig mitt i stjärnbilden Tvillingarna, till höger om Castor och Pollux.
Månens avtagande skära kan visa vägen på morgonen den 25:e och 26 augusti.

Grafiken gäller egentligen exakt för Borlänge men kan användas i stort sett hela landet. Den 25 augusti står månen en bit till höger om Mars. Den 26 augusti befinner sig månen snett nedanför Mars och bildar tillsammans med stjärnan Pollux en fin triangel.

1 svar

 1. S Anders L skriver:

  Hej!

  Läser av och till (ffa mörka halvåret)ofta din hemsida. Upptäckte dock att den fantastiska “Så syns planerterna 2010) inte har uppdaterats fört 2011. Eller så hittar jag den inte. Var 2010 en engångsföreteelse?

  Bästa hälsningar

  SAL

  Jag skrev aldrig någon sammanfattning för 2011 men nu har jag publicerat den för 2012! /AF

Denna websida använder kakor. Om du använder sidan, accepterar du detta. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer