2012-02-25 Merkurius på kvällshimlen

3 svar

 1. Eva Nilsson skriver:

  Idag tis 28/2-2012 kl.18:35 fick jag syn på Merkurius m.blotta ögat i VSV rakt över Käringön.Första kvällen här denna veckan utan moln vid solnedgången(solen gick ner 17:41)Vi bor i Hälleviksstrand o.har den fria horisonten ut mot havet.Planeten var lätt rödaktig(stod lågt över horisonten)En broder sms:ade sin iakttagelse samtidigt från Skaftö.Häftigt!
  Tack f.god vägledning!

  Mvh
  Eva Nilsson

 2. Anders skriver:

  Stort tack för instruktionen. Jag är nästan helt säker på att jag lyckades se Merkurius från Belvederen i Linköping idag. Det hade inte hänt om det inte var för det här inlägget.

 3. Lars Weidolf skriver:

  Hej!

  Jag besökte din astrosida igår för första gången. Mycket bra information! Jag var nog inne på några andra sidor också, men minns inte om det var på din sida eller någon annan där jag läste om “fem planeter”, dvs merkurius, venus, mars, jupiter och saturnus. Jag hittar inte den informationen igen och har glömt i vilket väderstreck och vilken tid på natten jag ska kunna se saturnus. Jag bor i Göteborg. Jag har sett de andra planeterna. Hjälp, tack! (Minns tydligt din röst från SMHI!)
  Lars


  Saturnus syns i dina trakter först sent på kvällen – närmare midnatt och på efternatten fram till morgonen.
  Vid midnatt hittar du den mot sydost och då står Saturnus och Spica ungefär lika högt över horisonten.
  Man kan hitta Spica genom att följa en tänkt båge som börjar vid Karlavagnens handtag och följer den till Arcturus (en av de ljusaste stärnorna) och vidare till Spica. Saturnus hitta du rätt nära den (den är till och med lite ljusare än Spica). /AF

Denna websida använder kakor. Om du använder sidan, accepterar du detta. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer