På himlen i juni 2022 – en överblick

2 svar

  1. Jakob Nagy skriver:

    Min observations uppgift denna klara morgon var att se fyra av solsystemets planeter för blotta ögat! Redan kl 2:55 såg jag Saturnus, Jupiter och Mars. Den fjärde planeten Venus sågs först kl 3:41 och då var de övrigra tre väldigt mycket svårare att se i gryningsljuset! Uppdraget utfört och dags att köra hem från en av mina obs platser.

  2. Jakob Nagy skriver:

    Åkte ut till ny obs plats kl 2:50 för att om möjligt se 5 planeter innan soluppgång! 4 st blev morgonens fångst. Inte ens med min lilla kikare gick det att se Merkurius trots bra förhållanden. Fortfarande kl 3:45 såg jag de övriga 4 för blotta ögat. Juni månad är ingen bra Merkurius månad på våra svenska breddgrader.

Denna websida använder kakor. Om du använder sidan, accepterar du detta. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer